Rondleidingen

Heeft u altijd al eens een energieneutraal gebouw willen bezoeken? Dan is dit uw kans! Aquadomum is zo goed als energieneutraal.

Aquadomum wordt omgeven door een groot grasveld, een natuurvijver en een eigen bos met prieeltje. Het huis annex observatiepost ligt in het buitengebied tussen Zelhem, Halle, Ruurlo en Hengelo en wordt omringd door bossen en weilanden.

De gids vertelt u tijdens de rondleiding hoe het gebouw is ontstaan en welke middelen er zijn toegepast om te komen tot een energieneutraal gebouw. Daarbij vertelt hij over het natuurgebeuren in, onder en rondom de vijver.

Een impressie van de locatie is te zien in de fotogalerij.

Vraag nu een rondleiding aan! Houd rekening met beschikbaarheid

Groepen

Wilt u met een groep langskomen zoals een buurtvereniging, zanggroep of met familie? Wij kunnen voor u een leuke en leerzame rondleiding verzorgen. De rondleiding is inclusief koffie/thee en koek. Een rondleiding op aanvraag is mogelijk voor groepen vanaf 1-5 personen. Komt u met meer dan 20 personen? Dan geven we meerdere rondleidingen na elkaar of de groep wordt gesplitst. De duur van een rondleiding is ongeveer 1,5 uur.

Wilt u een rondleiding aanvragen, vult u dan het formulier in en geef aan wat uw wensen zijn.

vuurplaats
vuurplaats

Natuureducatie

Natuureducatie en milieuonderwijs zijn voor ieder kind van belang. Het kind leert niet alleen over de natuur en het behoud daarvan, maar komt letterlijk in contact met de natuur. Natuureducatie kent momenten van beleven en ontdekken. Struinen door de natuur is gezond, stimuleert beweging en maakt creatief.

In het basisonderwijs en ook in buitenschoolse opvang wordt er tijd en energie gestoken in natuur- en duurzaamheidseducatie.

Wilt u Aquadomum bezoeken met een klas uit het basisonderwijs? Wij verzorgen voor de leerlingen een leuke en leerzame rondleiding. In overleg is het mogelijk om hieraan lesopdrachten uit de klas te koppelen. Mogelijke thema’s zijn: vogels, insecten, planten, bodem, water, bomen en struiken en paddenstoelen. Elk seizoen zijn er weer andere planten en dieren te bewonderen. Mocht u nog vragen hebben over de mogelijkheden, neemt u dan gerust contact met ons op.

Een bezoek kan uitgebreid worden met een speurtocht op eigen terrein. De speurtocht neemt ongeveer 30 tot 60 minuten extra in beslag. Ook hiervoor geldt dat dit in overleg met u wordt vormgegeven.