Over Stichting WEN

We kunnen het rentmeesterschap van onze wereld met de kennis van deze tijd nieuwe vormen geven. Vanuit dit besef en betrokkenheid met de natuur ontstond Stichting Woonbeleving Energieneutraal (Stichting WEN).
De Stichting zet zich in voor mensen met hart voor de natuur. Door de combinatie met energieneutraal wonen hebben wij het doel de wereld schoner en duurzamer te maken. We willen mensen het energieneutraal wonen in de natuur zelf laten ervaren.

Onze missie

Stichting WEN is een stichting van en voor mensen met hart voor de natuur en een duurzame wereld. We willen mensen, jong en oud, enthousiast maken en de fascinatie voor de natuur in combinatie met energieneutraal wonen met hen delen. We stimuleren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven. We geven met de observatiepost Aquadomum de mogelijkheid om tot rust te komen, om te ontspannen en om te ontdekken hoe het leven is als je woont in een gebouw dat energieneutraal is gebouwd. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kijken hoe het leven van dieren in, op en vooral ook onder het water is.

Onze visie

Als iedereen een beetje slimmer omgaat met energie kan er veel worden bespaard! Stichting WEN verzorgt de exploitatie van het gebouw Aquadomum en de bijbehorende buitengebieden. Ze maakt zich sterk voor de natuur en een duurzame wereld op een manier zoals die past bij ons land.

Onze doelstelling

De stichting heeft als doel het promoten, stimuleren en onder de aandacht brengen van gebouwen die in het landschap zijn ingebed in een natuurlijke omgeving en energieneutraal zijn. Dit doet zij onder andere door het verzorgen van begeleide rondleidingen in en om het gebouw Aquadomum, alsook de mogelijkheid te bieden het gebouw korte tijd als energieneutrale woning te huren.

Vrijwilliger worden?

Stichting WEN zet vrijwilligers in ten behoeve van rondleidingen en het beheer van de accommodaties. Vind je het leuk om met groepen mensen te werken, om ze te informeren over mogelijkheden van wonen in de natuur en dan ook nog energieneutraal? Of wil je je op een andere manier inzetten? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Stichting WEN!